top of page
  • Vegard

Styreprofil: Bli kjent med Sindre LilledahlFaktaboks

Navn: Sindre Lilledahl Stilling: Maritime Sales Manager Nåværende arbeidsted: Gasum Studiebakgrunn: BSc in Petroleum Logistics (University College Molde), MSc in Maritime Operations and Management (City, University of London).

Alle som har deltatt på et arrangement i regi av Young Logistics har nok lagt merke til den blide Haugalendingen som alltid sprer god stemning. Vår nestleder jobber til vanlig som Maritime Sales Manager i Gasum og har bakgrunn fra studier i Molde og London. Vi har intervjuet Sindre slik at du skal få muligheten til å bli bedre kjent med han!


Så Sindre, hvorfor ble du med i Young Logistics?

- Jeg ble med i Young Logistics for å videreføre en del av det gode samholdet jeg hadde da jeg var student. Når man begynner å jobbe i en ny by kan det være vanskelig å opparbeide seg nye omgangskretser og dette var en flott måte å bli kjent med nye mennesker og bransjer innenfor logistikk.


Hvem vil du anbefale å bli med i Young Logistics?

- Jeg vil anbefale alle som har en interesse for logistikk (liten eller stor) å prøve seg på et arrangement og to. Logistikk er gjerne gjennomgående i mye av det vi gjør, men vi klarer også å prate om andre temaer og syns det er svært spennende å få med personer med ulike bakgrunner. I Young Logistics kan vil tilby god uformell stemning for alle under 35 år, uansett om du er tilflyttende eller lokal. Young Logistics er til for deg som studerer, arbeider eller har en deltidsinteresse for logistikk.


Hva liker du best med å jobbe i logistikkbransjen?

- I min nåværende stilling arbeider jeg ikke direkte med logistikk, men jeg er helt avhengig av å ha et godt team rundt meg som klarer å stille med biler og skip til de lokasjonene som er avtalt. Da jeg tidligere arbeidet operasjonelt syns jeg alltid at det var tilfredsstillende å løse komplekse operasjoner ved å finne gode løsninger sammen med kunder og transportørene. Samhandlingen og iveren etter å finne en løsning når ting begynte å se mørkt ut var alltid en sterk motivator for meg.


Vil du anbefale unge å bli med i logistikkbransjen?

- Absolutt! Logistikk, vareflyt, lager, innkjøp etc. er noe som aldri vil forsvinne. Det er et fag som kan brukes på tvers av næringer og bransjer. Utviklingen innenfor digitalisering og automasjon gjør at det blir et stadig behov for en ny type kompetanse og tilpassing i bransjen. Fordelen med å arbeide operasjonelt er at man opparbeider et stort overblikk over organisasjonen og man kan navigere sin egen karriere basert på de erfaringene man opparbeider seg ved å ha dette overblikket.


Hvordan tror du Stavangerregionen er posisjonert for utviklingen som vil komme i årene som kommer?

- Stavangerregionen har alle de rette forutsetningene til å lykkes som en energihovedstad fremover. Mye av den nødvendige infrastrukturen og kompetansen er allerede på plass. Utfordringen til Stavangerregionen blir å tørre å satse på nye grønne prosjekter som kan hjelpe oss å nå de klimamålene som er satt. Det er ingen tvil om at det er nødvendig med mer energi i tiden fremover. Mest mulig av denne energien bør være basert på lavkarbon løsninger.


Hva tiltrakk deg til jobben du har i dag?

- Det som tiltrakk meg til stillingen innenfor Maritimt Salg var at jeg kunne kombinere mine to faglige interesser; Maritime Supply Chain og Salg. Jeg har muligheten til å styre meg selv og min hverdag i større grad, samtidig som jeg har et større direkte ansvar for mine kunder og deres oppfølgning.


Hvordan er en vanlig dag på jobb for deg?

- En vanlig dag på jobben er ikke så lett å definere. De dagene jeg er på kontoret så tilbringer jeg mye tid i telefonen og i møter sammen med kunder og internt i Gasum. Det er alltid et prosjekt eller en kontrakt jeg skal svare på så dagene går som regel fort. Jeg er også en del ute og reiser for å følge opp kunder og undersøke om det er noe vi kan forbedre i den nåværende kontrakten.


Hva er ditt beste minne fra et Young Logistics arrangement?

- Mitt beste minne så langt ifra Young Logistics er når vi ble invitert på grillfest hos NorSea. Dette var litt av en helaften med god mat, gode foredrag og en god quiz. Det var kjekt å prate med så mange unge som akkurat har startet/vil starte i bransjen. Vi konkurrerte også om å lage det høyeste spagetti-tårnet hvor mitt lag tapte suverent.


Nå begynner du jo å få en del år med erfaring innenfor logistikk. Hvem er din logistikkguru?

- Alle som arbeider innenfor logistikk som er villige til å se på vanskelige situasjoner med ferske øyne og som ikke gir seg før de finner en løsning som fungerer for alle parter.


Og sist men ikke minst, har du en podcast du vil anbefale?

- B-Laget. Det nærmeste jeg kommer gamle Top Gear i podkast format. De er en herlig gjeng som egentlig skal prate om sport, men som byr på seg selv og snakker tidvis om alt annet enn sport.122 visninger

Siste innlegg

Se alle

Paintball med Young Logistics

🎉 TAKK for et utrolig morsomt Paintball-eventyr i går med Young Logistics-gjengen! 🎨💥 Stemningen var på topp, latteren satt løst, og konkurranseinstinktet var skyhøyt. Det var virkelig en dag fylt

Comments


bottom of page